fbpx
joi, decembrie 1, 2022

A different kind of challenge, Teleferic Challenge Road Grand Tour

Pentru unii RGT nu mai are nevoie de nicio prezentare, lor le este suficient calendarul competițional actualizat.
More

  3 SUMMITS – DĂRUIM O VOCE COPIILOR CU AUTISM

  “IN THE MOUNTAINS WE GO, TO LOSE OUR MINDS AND FIND OUR VOICE”

  Prima dată când m-am întâlnit cu muntele eram în Cheile Bicazului. Îmi amintesc și acum. Mergeam la pas, dar nu vedeam drumul. Eram fascinată de măreția a tot ceea ce mi se arăta și simțeam că sufletul meu nu poate cuprinde tot ceea ce ochii vedeau. Atunci am simțit pentru prima dată cât de mică sunt eu și cât de uimitor și impunător este muntele. 

  Am plecat de acolo cu un suflet mare, cât Muntele Hășmașului de mare și cu capul plecat. În engleză este un cuvânt care exprimă cel mai bine starea mea de atunci: humble. Și apoi, toată viața am purtat sentimentul ăsta cu mine. 

  Prima dată când m-am întâlnit cu autismul a fost acum aproape 4 ani. Am pășit în centrul de terapie Autism Voice cu același sentiment humble, știind că mi se va dezvălui ceva ce, din nou, îmi va fi greu să cuprind. Am cunoscut copii care, deși nu aveau cuvinte să îmi spună prin ce trec, mi-au transmis prin privirile lor toată drama din spatele liniștii ce cuprinsese întâlnirea noastră. Atunci am simțit prima dată cât de recunoscătoare sunt pentru glasul meu, pentru cele mai elementare lucruri pe care le pot face în viață și nu le-am mai luat niciodată for granted.

  Cu aceste emoții în inimă, s-a născut 3 Summits, o provocare menită să strângă fondurile pentru a susține terapia celor 400 de micuți din centrele de terapie. 

  3 vârfuri de munte. 3 oameni. Înainte de răsăritul soarelui, Bogdan Coman, alături de Călin Cotinghiu și Daniel Giurgi – fondatorii Podu’ Stricat, pornesc pe un drum menit să aducă mai mult decât liniște interioară, într-un challenge lansat de Autism Voice, înainte de Moș Nicolae.


  Scopul lor este să strângă fonduri pentru a oferi micuților din Autism Voice un cadou neprețuit: o voce! O voce pentru ca fiecare pui de om să poată exprima tot ceea ce trăiește în inima lui de copil. 

  La Om, Piatra Mare și Postăvaru. 60 de kilometri. 18 ore.

  “Se spune că cel mai greu munte pe care îl urcăm este cel interior. Căutând în sufletul nostru, am înțeles că amprenta pe care o lăsăm în lume, asupra celor care au nevoie de ajutor, este mai presus de orice.” – Bogdan Coman, ciclist de performanță la CSA Steaua, tatăl unei fetițe extraordinare, soț și creștin.

  “Mi-am pus de multe ori întrebarea dacă așa cum trăiesc, trăiesc bine. Dacă e bine să fie rău și dacă nu e rău să fie prea bine. Muntele m-a învățat că lucrurile vin, pleacă și că importantă e experiența trăită în fiecare împrejurare. Acum încep să învăț și eu. Muntele nu s-ar fi bucurat de lumină dacă era scăldat numai în lumină. Era musai nevoie și de beznă furtunii. Eu nu m-aș bucura de fericire și iubire dacă viața mea ar fi fost numai rai. Am avut nevoie și de infern. Într-o bună zi voi fi desăvârșit, plin de iubire și lumină binecuvântată. Nimic altceva!” – Podu’ Stricat, fotografii care cuprind în inima și lentila lor uimitoarea expresie a divinului în munți.

  Pe  5-6 decembrie, cei trei vor pleca la drum și lansează această provocare tuturor celor care își doresc să aducă o speranță în viața micuților din Autism Voice. În cele 2 zile fiecare participant poate alege să parcurgă 60, 21 sau 10 kilometri. Traseul va fi decis de fiecare în parte. Fie că îi vor face în munți, fie că aleargă/merg o tură prin orașul lor, cu toții vor fi uniți de același scop.

  Extreme 60k, Power 21k,  Standard 10k. 3 opțiuni pentru nivelul fiecăruia de antrenament.

  De sărbători putem cumpăra orice cadou, dar cel mai de preț este acela de a întinde o mână de ajutor celui care are mai mare nevoie de ea. Taxa de înscriere va fi cadoul de Moș Nicolae pentru copiii din Autism Voice. Remus, Măriuca sau Diana și alți 397 ca ei își lustruiesc ghetuțele. Mai multe despre ei aici.

  Fiecare 55 de lei strânși astfel se vor transforma în ore de terapie gratuită pentru cei 400 de copii din centrele Autism Voice. Fiecare oră poate însemna un cuvânt nou, un gest, o șansă pentru o viață normală.


  Înscrierile se fac aici: http://bit.ly/3Summits.

  Și pentru cei care nu pot participa, însă vor să susțină eforturile de recuperare ale copiilor, o pot face printr-un mesaj la 8844, cuvântul VOCE. 2 EURO vor fi donați. 


  Anul încă nu s-a încheiat. Ai timp berechet să mai bifezi câteva dintre rezoluțiile din lista aceea pe care ai rătăcit-o în telefon sau agendă! Poate chiar să mai adaugi vreo două sau trei decizii care sunt necesare, însă nu le-ai bănuit până acum. Da, încă mai ai timp să faci cel puțin o faptă bună, să crești spiritual, să-ți pui ordine în gânduri, să le dai copiilor cu autism șansa unei vieți complete sau să-ți dobori propriul record în materie de alergat/luat la pas muntele sau orașul. Și poți face toate acestea într-un singur weekend! 

  3 Summits este mai mult decât o provocare. Este acel moment când stă în puterea ta să contribui la scrierea unui nou capitol în viețile micuților diagnosticați cu tulburări de spectru autist și, de ce nu, să pornești pe drumul spre cea mai bună versiune a ta! 

  Detalii aici: https://bit.ly/3Summits_FB

  Beatrice Ionescuhttps://www.strava.com/athletes/14703908
  Jumătate de inimă aparține copiilor din Autism Voice. Jumătate e dedicată Ultra Race România. Fost om de bancă, fundraiser dedicat, problem-solver, yoga shoshin. Mereu începătoare în ceva.

  Recente

  Cu Oakley pe ei – shop-in-shop la Sportguru

  Eram la schi în primii ani, când de-abia mă împrieteneam cu zăpada și clăparii. Era și așa destul de greu spre imposibil...

  xTRI – Ep.1: Cu inima, mintea și suporterii la lucru

  Ce este un xTri? Un xTri este o cursă de triatlon extrem, datorită sau din cauza:-)  dificultății probelor sportive. Distanța parcursă este...

  #CUMSĂ – ATUNCI CÂND ACEL CEVA DIN TINE SE REVOLTĂ

  Triatlonul nu este doar despre kilometri, watti, cadență, VO2max, zone de puls sau poze cu oameni care trec linia de sosire zâmbitori....

  CE E IRONMAN ȘI DE UNDE VINE EL?

  Pentru unii IronMan e un super-erou, personaj de benzi desenate și film. Pentru alții e și super-erou și vis.

  RECOMANDĂRI

  Iată-ne aici.  A fost mai ușor decât ne așteptam și în același timp, parcă foarte greu. Mai ales pentru...
  Vremea în Finlanda, în timpul acestei luni, bate la cur depresia și orice altă emoție care se dă mare cu negativitatea ei. E ceva de nedescris, prin apăsarea, Kafkianismul și tăcerea care o-nsoțesc.
  Datorită Simonei Halep, tenisul a cunoscut o renaștere printre iubitorii de sport din România. Putem spune de altfel că asistăm la un adevărat ”fenomen Halep”, asemănător cu cel pe care l-a avut și gimnastică la sfârșitul anilor ‘80, începutul anilor ‘90.

  Abonare la newsletter

  Intră în clubul SportID. Te așteaptă noutăți, oferte și multe surprize.