vineri, mai 20, 2022

Thassos Triathlon Training Camp by Seven Sport Club 2021 – un succes pentru organizatori, un eveniment memorabil pentru participanți, un motiv de invidie pentru...

Anul 4 al cantonamentelor de primăvară în Thassos, o tradiție deja în calendarul sportivilor legitimați Seven Sport Club
More

  Carpathia Trails – love at first run

  Ce a însemnat pentru mine Carpathia Trails 2019? A fost primul meu maraton montan unde m-am înscris folosind același principiu pe care l-am aplicat mai tot timpul în scurta mea carieră de sportivă amatoare din categoria 40 plus: stabilesc obiectivul, mă înscriu și apoi nu prea mai am cum să dau înapoi.

  Țin minte startul și râsetele de acolo.

  Nici nu bănuiam ce mă așteaptă, dar distracția de la start a șters orice urmă de stres sau panică. Am plecat din Șimon în alergare, am făcut ușor urcarea până la Omu (o știam, o mai făcusem de câteva ori în trecut și chiar îmi place traseul). Apoi a început o zonă cu care nu sunt prietenă: coborârea.

  Mă frustrează cum trec pe lângă mine oamenii pe care i-am depășit în urcare, dar m-am învățat deja.

  În rezumatul cursei, așa cum și-l aduce aminte memoria mea selectivă, a urmat un punct de alimentare cu niște fursecuri super bune și cola, la care se adaugă traversarea în goană a grupurilor de credincioși veniți la Mănăstirea Peștera de Sărbătoarea Sf. Petru și Pavel. Lume pioasa și cu mine în echipament de sport, cerându-mi scuze și trecând rapid printre oameni. M-am pierdut puțin pe acolo, dar noroc cu prietenii (se știu ei, salvatorii) că am găsit drumul.

  Și cum am ajuns în Șaua Strunga mult sub timpul maxim, m-am relaxat cam devreme: am făcut și o ședință foto la punctul de control, cu tot cu prietenii salvatori.
  Abia după acel moment a urmat greul pentru mine. Era un traseu pe care nu mai fusesem și care, deși frumos, părea că nu se mai termină.

  Vorba cântecului: “șapte văi și-o vale adâncă”.

  Țin minte cuvintele voluntarilor de la fiecare punct de alimentare: “de aici încolo, aveți doar coborâre”. Acum, depinde ce înțeleg unii prin coborâre, pentru că ce a urmat au fost șapte urcări, ce-i drept, cu tot cu șapte coborâri.
  În filmul cursei mele, urmează linia de sosire, pe care o vedeam dar parcă nu o mai atingeam.

  Tot urmau curbe și ocolișuri, vedeam poarta, auzeam gălăgia, dar drumul nu se mai termina.

  Încheierea a venit cu una dintre cele mai frumoase poze de finish pe care le-am avut. Nu știu cine a facut-o dar îi mulțumesc. Și îi mai mulțumesc concurentului care mi-a dat unul dintre bețele lui la trecerea prin zăpadă.
  De doi ani aștept să particip din nou. De data asta am și un plan de cursă.

  Oana Florescuhttps://www.strava.com/athletes/32890925
  Am 43 de ani, un soț, doi băieți adolescenți și un câine, și el parte a familiei. Sunt economist cu specializare relații economice internaționale și am avut norocul să fac ce îmi place și să am o carieră strâns legată de studiile făcute. În urmă cu 13 ani ne-am mutat în Otopeni. Când nu am timp să ajung într-un parc, alerg în oraș și recent am constatat că nu mai sunt singura nebună din localitate. Îmi place să citesc și am întotdeauna două cărți pe noptieră: una căreia îi spun “profesională” și una “de suflet”.

  Recente

  Carpathia Trails – love at first run

  Ce a însemnat pentru mine Carpathia Trails 2019? A fost primul meu maraton montan unde m-am înscris folosind același principiu pe care...

  SportGuru şi Garmin România sponsorizează atleţii Federaţiei Române de Atletism cu ceasuri multisport Garmin

  24 de atleți ai Federației Române de Atletism cu înalte performanțe, alergători montani și de pistă, sunt sponsorizați de Garmin România și SportGuru,

  O lume nouă se dezvăluie celor dispuși să o descopere la pas

  Pas după pas, lăsam în urmă pădurea și vântul rece își făcea simțită prezența. Îl lăsam să îmi bată direct în față, cuprinsă de uimire în fața peisajului ce mi se arăta. Pentru câteva momente m-am oprit și am încercat să cuprind și verdele viu al copacilor rămași în urmă și stâncile aspre, îmbrăcate în zăpadă care mi se deschideau în cale.

  Running back to life – Azuga Trail Race 2021 powered by JYSK

  Ziua a început să se micșoreze iar dimineața e tot mai frig, e clar că încet-încet se va instala vremea de stat la gura sobei și depănat amintiri sau nu…!

  RECOMANDĂRI

  Au trecut aproape trei luni, deja, de când sunt pierdut în “no bike’s land”, iar dacă ai urmărit precedentele două articole, înțelegi de ce găsirea unui nou armăsar nu este o sarcină atât de ușoară precum pare.
  Când vorbesc despre dragoste, oamenii se împart în general în două categorii: cei care cred că opusurile se atrag și cei care...
  Ruxandra, unul dintre oamenii care se ocupă de SportID, AfterRaceGames, dar mai ales de frati-miu, s-a tuns. Ca gest-simbol pentru despărțirea de 2020.

  Abonare la newsletter

  Intră în clubul SportID. Te așteaptă noutăți, oferte și multe surprize.