fbpx
joi, decembrie 1, 2022

CE E TRIATLONUL ȘI DE UNDE VINE EL?

De ceva vreme încerc să scriu un articol despre triatlon, dar nu credeam să fie atât de greu. Când ești foarte pasionat...
More

  Carpathia Trails – love at first run

  Ce a însemnat pentru mine Carpathia Trails 2019? A fost primul meu maraton montan unde m-am înscris folosind același principiu pe care l-am aplicat mai tot timpul în scurta mea carieră de sportivă amatoare din categoria 40 plus: stabilesc obiectivul, mă înscriu și apoi nu prea mai am cum să dau înapoi.

  Țin minte startul și râsetele de acolo.

  Nici nu bănuiam ce mă așteaptă, dar distracția de la start a șters orice urmă de stres sau panică. Am plecat din Șimon în alergare, am făcut ușor urcarea până la Omu (o știam, o mai făcusem de câteva ori în trecut și chiar îmi place traseul). Apoi a început o zonă cu care nu sunt prietenă: coborârea.

  Mă frustrează cum trec pe lângă mine oamenii pe care i-am depășit în urcare, dar m-am învățat deja.

  În rezumatul cursei, așa cum și-l aduce aminte memoria mea selectivă, a urmat un punct de alimentare cu niște fursecuri super bune și cola, la care se adaugă traversarea în goană a grupurilor de credincioși veniți la Mănăstirea Peștera de Sărbătoarea Sf. Petru și Pavel. Lume pioasa și cu mine în echipament de sport, cerându-mi scuze și trecând rapid printre oameni. M-am pierdut puțin pe acolo, dar noroc cu prietenii (se știu ei, salvatorii) că am găsit drumul.

  Și cum am ajuns în Șaua Strunga mult sub timpul maxim, m-am relaxat cam devreme: am făcut și o ședință foto la punctul de control, cu tot cu prietenii salvatori.
  Abia după acel moment a urmat greul pentru mine. Era un traseu pe care nu mai fusesem și care, deși frumos, părea că nu se mai termină.

  Vorba cântecului: “șapte văi și-o vale adâncă”.

  Țin minte cuvintele voluntarilor de la fiecare punct de alimentare: “de aici încolo, aveți doar coborâre”. Acum, depinde ce înțeleg unii prin coborâre, pentru că ce a urmat au fost șapte urcări, ce-i drept, cu tot cu șapte coborâri.
  În filmul cursei mele, urmează linia de sosire, pe care o vedeam dar parcă nu o mai atingeam.

  Tot urmau curbe și ocolișuri, vedeam poarta, auzeam gălăgia, dar drumul nu se mai termina.

  Încheierea a venit cu una dintre cele mai frumoase poze de finish pe care le-am avut. Nu știu cine a facut-o dar îi mulțumesc. Și îi mai mulțumesc concurentului care mi-a dat unul dintre bețele lui la trecerea prin zăpadă.
  De doi ani aștept să particip din nou. De data asta am și un plan de cursă.

  Oana Florescuhttps://www.strava.com/athletes/32890925
  Am 43 de ani, un soț, doi băieți adolescenți și un câine, și el parte a familiei. Sunt economist cu specializare relații economice internaționale și am avut norocul să fac ce îmi place și să am o carieră strâns legată de studiile făcute. În urmă cu 13 ani ne-am mutat în Otopeni. Când nu am timp să ajung într-un parc, alerg în oraș și recent am constatat că nu mai sunt singura nebună din localitate. Îmi place să citesc și am întotdeauna două cărți pe noptieră: una căreia îi spun “profesională” și una “de suflet”.

  Recente

  Cu Oakley pe ei – shop-in-shop la Sportguru

  Eram la schi în primii ani, când de-abia mă împrieteneam cu zăpada și clăparii. Era și așa destul de greu spre imposibil...

  xTRI – Ep.1: Cu inima, mintea și suporterii la lucru

  Ce este un xTri? Un xTri este o cursă de triatlon extrem, datorită sau din cauza:-)  dificultății probelor sportive. Distanța parcursă este...

  #CUMSĂ – ATUNCI CÂND ACEL CEVA DIN TINE SE REVOLTĂ

  Triatlonul nu este doar despre kilometri, watti, cadență, VO2max, zone de puls sau poze cu oameni care trec linia de sosire zâmbitori....

  CE E IRONMAN ȘI DE UNDE VINE EL?

  Pentru unii IronMan e un super-erou, personaj de benzi desenate și film. Pentru alții e și super-erou și vis.

  RECOMANDĂRI

  Iată-ne aici.  A fost mai ușor decât ne așteptam și în același timp, parcă foarte greu. Mai ales pentru...
  Vremea în Finlanda, în timpul acestei luni, bate la cur depresia și orice altă emoție care se dă mare cu negativitatea ei. E ceva de nedescris, prin apăsarea, Kafkianismul și tăcerea care o-nsoțesc.
  Datorită Simonei Halep, tenisul a cunoscut o renaștere printre iubitorii de sport din România. Putem spune de altfel că asistăm la un adevărat ”fenomen Halep”, asemănător cu cel pe care l-a avut și gimnastică la sfârșitul anilor ‘80, începutul anilor ‘90.

  Abonare la newsletter

  Intră în clubul SportID. Te așteaptă noutăți, oferte și multe surprize.