Islanda este în mod incontestabil www.sportid.ro/destinatiedesport-islanda/. Cu alte cuvinte, e nevoie de picioare tari, inimi puternice, kilometri, watti și calorii consumate, ca...
Nu mai ţin minte exact când a început tradiția. Ştiu doar că a fost la scurt timp după ce televiziunile din România au început să difuzeze cursele de Formula 1, iar în apartamentul cu două camere al familiei şi-a făcut apariţia un televizor color Panasonic, cu prea puţin inchi în diagonală, pe care doar tata avea voie să-l butoneze.
Apariţia costumelor întregi de înot pentru bărbaţi, la începutul anilor 2000, a reprezentat o adevărată revoluţie pentru nataţia de înaltă performanţă.
Ciclismul este poate unicul sport din lume în care dacă ești lider într-o cursă, ”câștigi” dreptul de a te îmbrăca diferit față de colegii tăi de echipă.
Planul inițial făcea ca ultima zi să fie cea mai dificilă dintre toate, dar rezervele noastre de energie erau destul de scăzute după ziua din Făgăraș așa că am decis împreună după ce am consultat și starea vremii să sărim peste Piatra Craiului și să facem tura doar în Bucegi.
Islanda este în mod incontestabil www.sportid.ro/destinatiedesport-islanda/. Cu alte cuvinte, e nevoie de picioare tari, inimi puternice, kilometri, watti și calorii consumate, ca...
Începând cu luna martie, https://www.facebook.com/kayakchampions - un club sportiv de caiac-canoe pentru copii și adulți, lansează un proiect de terapie prin sport...
Despre xTri, calea mea către această nebunie, cum și mai ales de ce, am povestit aici:
https://www.sportid.ro/xtri-ep-1-cu-inima-mintea-si-suporterii-la-lucru/
Pas după pas, lăsam în urmă pădurea și vântul rece își făcea simțită prezența. Îl lăsam să îmi bată direct în față, cuprinsă de uimire în fața peisajului ce mi se arăta. Pentru câteva momente m-am oprit și am încercat să cuprind și verdele viu al copacilor rămași în urmă și stâncile aspre, îmbrăcate în zăpadă care mi se deschideau în cale.
Cu gândul la competițiile sportive care au fost în număr mic anul trecut, am avut ocazia să mă întreb: ce e mai greu, să fii concurent sau aparținător?
Ruxandra, unul dintre oamenii care se ocupă de SportID, AfterRaceGames, dar mai ales de frati-miu, s-a tuns. Ca gest-simbol pentru despărțirea de 2020.
Să nu săriți în sus, dar m-am gândit foarte bine înainte să afirm că pentru mine anul 2020 a venit cu lucruri bune (dacă e să trag o linie și fac un calcul, ies pe plus).
Se spune că nu e bine să ai o legătură instabilă cu alcoolul, tot așa e și cu sportul. Relația mea cu sportul până la vârsta de 36 de ani a fost aproape inexistentă.
Suntem cu toții permanent în căutarea unei stări de bine. Avem nevoie de ea în fiecare zi și cu atât mai mult când viața intră în categoria “it’s complicated”, iar regulile tind să formeze o nouă realitate (vezi capitolul Pandemie).
Se spune că un înot bun nu te ajută să câștigi un triatlon, dar că unul slab îți strică concursul și că o alergare bună te scoate câteva locuri în față la finish.
Vremea în Finlanda, în timpul acestei luni, bate la cur depresia și orice altă emoție care se dă mare cu negativitatea ei. E ceva de nedescris, prin apăsarea, Kafkianismul și tăcerea care o-nsoțesc.
Pentru mine, alergarea este singura dependență benefică din viață. E un viciu pozitiv, dacă se poate numi așa. Și nu exagerez, alergătorii știu despre ce vorbesc, pentru că sigur au trecut și ei de la agonie la extaz aproape de linia de finish.
Povestea începe cu mulți ani în urma. Eram prin liceu, abia intrată într-o gașcă faină de oameni veseli și dornici de aventură, ca de altfel toți copiii în preajma acelei vârste.
Am fost printre puștii torturați de orele alea pe care programa le numea sport. Când era de ales echipe, aveam noroc că le mai aveam cu matematica și nu rămâneam ultimul „selecționat”.
Chiar dacă sezonul la biciclit s-a deschis de ceva timp, dependența de virtual cycling este incurabilă și încă mă încăpățânez să-mi închid temporar abonamentul pe platforma de ciclism virtual.