fbpx
joi, octombrie 6, 2022

Povestea Transylvania Cycling Challenge

Povestea se întâmplă într-un un castel, cum e și normal, dar ca în orice poveste, începutul e în altă parte.
More

    Corcova Trail Race – un concurs 5 în 1

    • Tu cu ce te îmbraci sâmbătă?
    • Nu știu… am un costum de sirenă dar cred că o să mor de cald în el
    • Să vezi cum o să mor eu în costum de urs polar

    Ar putea părea o discuție premergătoare unui bal mascat și totuși nu e în totalitate neadevărat. Dilema e și a mea și poate că după ce veți citi cele de mai jos o să mă ajutați cu idei. Vreau să fiu originală pentru că e și concurs de costume dar vreau să pot să alerg onorabil, adică să nu par o mumie distrusă când trec linia de sosire.

    Alergare, MTB, bal mascat, vin și muzică live sunt ingredientele principale ale acestui eveniment 

    Ar mai fi de menționat câteva condimente ce îl fac să fie unic: cu cortul în cramă, concurs pentru cel mai frumos costum, cursa copiilor, participarea susținătorilor la eveniment, mâncăruri alese, numai bune de înfulecat după concurs, degustare de vin și vizitarea cramei.

    Adevărul e că alergarea de 15 km prin via Jirov, costumat mai mult sau mai puțin confortabil, alături de alte câteva sute de personaje, după o seară în care ai băut mai mult sau mai puțin vin, are un farmec pe care merită să îl încerci. Dacă la punctele de alimentare guști puțin șpriț de vară nu o fi foc, poate pierzi câteva locuri în clasament însă dacă ajungi pe locul 150 în loc de 145 chiar nu contează.

    Dacă vrei să ajungi mai repede la final și să înceapă petrecerea, poți alege traseul de alergare 6 km prin via Corcova

    Cu MTB-ul lucrurile sunt un pic mai serioase dar nu chiar atât cât să nu îți montezi niște urechi de iepuraș pe cască și să pedalezi cu voie bună și atenție. Nu te grăbi cu degustarea de vin în timpul cursei de MTB, la final te așteaptă tot vinul din cramă.

    Dacă nu te poți hotărî ce îți place mai mult, soluția e să faci atât cursa de alergare cât și cursa de MTB (e timp destul între probe să îți schimbi costumul și să te hidratezi corespunzător).

    Am stat de vorbă cu prietenii de la Sport La Orice Vârsta, organizatorii Corcova Trail Race dar și a altor evenimente de trail running, să aflăm chiar de la ei cum le-a venit ideea să îmbine sportul cu distracția într-o competiție?

    Distracția nu trebuie să lipsească din viață, este o nevoie primară a omului, dar nu toți realizează acest lucru. Mulți oameni au venit către sport pentru socializare și distracție, mai puțin pentru competiție sau dorința de a slăbi. Noi doar am creat cadrul și am strigat inspirat: adunarea! Cam așa.

    Cum crezi că a influențat Corcova Trail Race percepția față de alergare/MTB din România?

    În mod sigur Corcova Trail Race a deschis în România calea evenimentelor de tip festival de sport, cu concerte, distracție și socializare la un pahar de vin bun, toate plecând de la o pasiune comună multor oameni, sportul în aer liber. Sportul e doar o scuză, este motto-ul evenimentului nostru, după cum știți.

    Ce e cel mai dificil în organizarea unui eveniment Sport&Fun?

    Sunt mai multe detalii în general, oricât te străduiești îți mai scapă câte ceva de fiecare dată. Totuși, oamenii vin bine dispuși, pleacă de aici și mai binedispuși, iar vinul, sportul și în general atmosfera este mai puțin concentrată pe performanță iar totul se leagă natural, la fel ca prieteniile ce se nasc la Corcova lângă crama.

    Care e cel mai amuzant lucru care îți vine în minte când te gândești la Corcova Trail Race?

    Ciclistul care a parcurs în 2019 proba de MTB cu cățelul în rucsac, pe spate. Toate costumele pe care le aduc participanții sunt haioase, oamenii au imaginație și se distrează. Proba pe echipe a celor mai frumoase costume are deja tradiție, se râde mult în timpul ei.

    Ce planuri ai pentru următorul an competițional?

    Sper să ne lase pandemia și să revenim cu Bucharest Urban Athletics Auchan pe Șos. Kiseleff, dar și cu Carpathia Trails, la Cheile Grădiștei, concursuri frumoase, pe care vrem să le consolidăm.

    Recente

    CE E IRONMAN ȘI DE UNDE VINE EL?

    Pentru unii IronMan e un super-erou, personaj de benzi desenate și film. Pentru alții e și super-erou și vis.

    Când mami aleargă. Copiii sunt extrem de pricepuți în a urma exemple.

    Se spune că obiceiurile bune se învață acasă. Sau în copilărie. La mine nu a ținut asta.

    Creativitatea se naște din haos și se hrănește cu disciplină

    Aici la Sport ID ne zbenguim pe terenul de joacă al oamenilor sportivi și ne-sportivi, antrenați la minte și cu aspirație către...

    Camino de Santiago sau 800 km de gânduri

    Căutarea de sine a omului îmbracă multiple forme de mii de ani, de la stat în pustietate până la escaladat munți sau...

    RECOMANDĂRI

    Ce a însemnat pentru mine Carpathia Trails 2019? A fost primul meu maraton montan unde m-am înscris folosind același principiu pe care...
    Chiar dacă sezonul la biciclit s-a deschis de ceva timp, dependența de virtual cycling este incurabilă și încă mă încăpățânez să-mi închid temporar abonamentul pe platforma de ciclism virtual.
    Ziua a început să se micșoreze iar dimineața e tot mai frig, e clar că încet-încet se va instala vremea de stat la gura sobei și depănat amintiri sau nu…!

    Abonare la newsletter

    Intră în clubul SportID. Te așteaptă noutăți, oferte și multe surprize.