fbpx
marți, august 16, 2022

#POVEȘTIDEOAMENIMARI – VIAȚA DE TRIATLONIST AMATOR ȘI NOMAD

Ce au în comun viața de triatlonist amator cu cea de nomad? La o primă vedere pare că nimic nu face ca...
More

  #COUPLES – MIRELA ȘI AURELIAN, DRAGOSTE LA PRIMUL TRAINING CAMP

  Când vorbesc despre dragoste, oamenii se împart în general în două categorii: cei care cred că opusurile se atrag și cei care consideră că doi oameni trebuie sa aibă mai multe lucruri în comun ca să fie fericiți.

  Mirela și Aurelian sunt dovada că o singură pasiune comună este suficientă pentru o relație împlinită. Mai ales dacă acea pasiune este sportul. Cum au ajuns o antrenoare de înot și un militar în rezervă, actual apicultor și electrician, împreună? 

  AM STRĂBĂTUT ȚARA ÎN LUNG ȘI ÎN LAT, FĂCÂND DIN TRIATLON O PASIUNE COMUNĂ

  “Ne-am cunoscut într-un training camp în Thassos, acum trei ani și jumătate. Ne-a unit pasiunea pentru sport.”

  Înainte de dragostea pentru partener, fiecare dintre ei a fost îndrăgostit de sport. Mirela de înot, alergare montană și triatlon, Aurelian de mountain-bike și cu doar două triatlonuri terminate la momentul training camp-ului care i-a adus împreună. Lucrurile s-au schimbat total de atunci, pentru amândoi: “În anii de când suntem împreună, am străbătut țara în lung și în lat, făcând din triatlon o pasiune comună, participând la aproape toate competițiile din calendarul FRTRI. Ne aducem aminte cu plăcere de primul concurs unde am participat împreună, la îndrăgitul Fără Asfalt, de la 2 Mai.”

  MIRELA ESTE MAI CONȘTIINCIOASĂ, LUI AURELIAN ÎI PLAC PROVOCĂRILE

  Și nu doar concursurile sunt clipe de neuitat petrecute împreună, ci și antrenamentele: “Întotdeauna ne-a plăcut să fim competitivi, să ne depășim pe noi, să ne batem umăr la umăr cu ceilalți sportivi, indiferent de vârstă, ceea ce ne obligă să ne antrenăm de 4-5 ori pe săptămână. Când vine vorba de antrenamente, Mirela este mai conștiincioasă, de multe ori trăgându-mă și pe mine afară din casă atunci când nu am chef.”

  “Lui Aurelian îi plac provocările și nu ezită să încerce competiții și trasee noi, determinându-mă și pe mine să ies din zona de confort.”

  Echilibrul pe care Mirela și Aurelian l-au găsit în partener au reușit să-l transpună și acasă, mai ales când vine vorba de pregătirea următoarei competiții. Cu un aport de rigoare militărească din partea lui Aurelian: “Fiind un handyman, se ocupă cu detaliile tehnice ale bicicletelor, alimentația o stabilim de comun acord în funcție de tipul competiției și numărul orelor de efort. Restul echipamentului este pregătit în detaliu de fiecare, în seara de dinainte – trisuit, casca de înot, ochelari de înot, neopren, papuci, cremă antifricțiune și de soare, ceas cronometrare, pantofi ciclism, cască, număr de concurs, bidonaș, ochelari de soare, pantofi alergare, șapca sau vizieră, susținătoare de efort și alte detalii legate de timpii de dinainte și după concurs.”

  AM FOST NOMINALIZAȚI PENTRU PREMIUL FAIR-PLAY, FIND NUMIȚI CUPLUL DE AUR

  Iar dacă vă întrebați care este secretul performanței în triatlon, răspunsul pare a fi… dragostea. De când sunt un cuplu, Mirela și Aurelian au realizat cele mai bune performanțe ale lor: “Ne aducem aminte cu plăcere de Gala Triatlonului 2019, când Mirela a câștigat Circuitul de triatlon pe distanță olimpică și locul IV în Circuitul de Half Triatlon, iar eu locul I în Circuitul de Cross Triatlon la categoria de vârstă și locul I în Circuitul de triatlon pe distanță olimpică la categoria de vârstă. Surpriza cea mare a venit când am fost nominalizați de regretatul Peter Klosz, fostul președinte FRTRI, pentru Premiul Fairplay, fiind numiți Cuplul de Aur. Cea mai mare realizare a noastră a fost participarea și finalizarea cu succes a unui triatlon pe distanță lungă de tip IronMan, care s-a desfășurat în Podersdorf, Austria, pe o vreme ploioasă și cu vânt puternic de care ne vom aminti cu plăcere și mândrie.”

  Însă chiar și cu atâtea reușite sub centură, cuplul de aur al triatlonului nu și-a pierdut spiritul competitiv, plăcerea de a concura împreună sau dorința de a se ajuta unul pe celălalt să-și depășească limitele: Wishlist-ul nostru este participarea la o competiție de tip swimrun, unde participanții trebuie să înoate în ape deschise și să alerge pe trail sau off-road, alternând aceste două probe de cel puțin doua ori, cărându-și tot timpul echipamentul cu ei.”  Răzvan Lupuhttps://www.sportid.ro
  Dependent de sport de la vârsta de 4 ani. Practicant de înot de performanță până la 20 de ani. Acum, sportiv amator de ocazie (rară). Mereu hotărât că ”iarna asta învăț să schiez”.

  Recente

  JURNAL – Island Peak 6189m și Tenzing & Hillary Everest Marathon – Partea 2

  Ziua 14 Dimineața ne-a găsit cu o ninsoare de iarnă, un cer înnorat, mic dejun târziu și plecare către...

  #POVEȘTIDEOAMENIMARI – VIAȚA DE TRIATLONIST AMATOR ȘI NOMAD

  Ce au în comun viața de triatlonist amator cu cea de nomad? La o primă vedere pare că nimic nu face ca...

  #CUMSĂ te apuci de SwimRun. Nici asta nu e pentru tine.

  Nebunia asta s-a născut în 2002, într-un loc mai mult decât neobișnuit (un bar din Stockholm), când niște prieteni care își vedeau...

  RECOMANDĂRI

  Chiar dacă sezonul la biciclit s-a deschis de ceva timp, dependența de virtual cycling este incurabilă și încă mă încăpățânez să-mi închid temporar abonamentul pe platforma de ciclism virtual.
  Ce a însemnat pentru mine Carpathia Trails 2019? A fost primul meu maraton montan unde m-am înscris folosind același principiu pe care...
  E suficient să răsfoiești internetul, Netflixul sau revistele de modă și îți dai seama că sunt în vogă super-eroii. Și îți vine...

  Abonare la newsletter

  Intră în clubul SportID. Te așteaptă noutăți, oferte și multe surprize.