fbpx
luni, iunie 5, 2023

xTRI – Ep.1: Cu inima, mintea și suporterii la lucru

Ce este un xTri? Un xTri este o cursă de triatlon extrem, datorită sau din cauza:-)  dificultății probelor sportive. Distanța parcursă este...
More

    Cui îi pasă de Sibiu Cycling Tour când avem Turul Franței?

    Pe repede înainte că s-a terminat Sibiu Cycling Tour și nu am celebrat și noi cum se cuvine acest eveniment major din partea asta a Europei, dar nu numai. De prin 2011, tot au venit să ne cotropească echipe din toată lumea, din păcate niciun român n-a reușit sa se impună în clasamentul general. 

    Adevărul e că Sibiu Cycling Tour e o competiție populară, o bună oportunitate pentru cicliștii echipelor mai mici să se facă remarcați de către echipele mari. 

    Pentru unii, Turul Sibiului chiar a fost rampa de lansare în lumea exclusivistă a echipelor de World Tour 

    Mă gândesc aici la Egan Bernal, care la 2 ani după ce se impune aici, reușește să-și adjudece Turul Franței în 2019 pentru Sky team, iar pentru alții (nu dau nume, a se vedea locul 1 la ediția din 2011) a fost un sfârșit nu tocmai onorant de carieră, fiind prins la borcanul cu miere, d-aia interzisă. 

    Ca în fiecare an, organizatorii s-au gândit și la amatori cu binecunoscutul „KOM Păltiniș”, care propune 2 trasee pentru împătimiții de șosea sau de off-road, numai bune pentru pregătirea vuvuzelelor și a steagurilor de încurajare a profesioniștilor la sosire în Păltiniș pentru finalul etapei 1. 

    Anul acesta bonusul a fost „Transfăgărășan Challenge”

    Escaladarea versantului nordic dinspre Cârțișoara e mai comercială, dar mai spectaculoasă. Personal, prefer versantul sudic, dinspre Vidraru, să spunem mai liniștit, mai sălbatic și mai greu.

    În orice caz, Transfăgărășanul n-ar trebui să lipsească din meniul anual (cel puțin o dată) al oricărui ciclist amator. Dar, mare atenție la patrupedele care-ți ies în cale tot mai frecvent, și nu mă refer aici la câini, ci la cele care generic articulează mor-mor. 

    Așa că nu plecați la drum fără arme letale auzului urșilor!

    Eu personal merg cu fluierul atârnat la gât, pierd cațiva watti -:), dar cel puțin și-a făcut treaba în cele 2 întâlniri prin păduri cu Moș Martin.

    Revenind la subiect, m-am gândit c-ar fi o bună idee să merg la fața locului să filmez bucăți din traseul Turului și să le încarc în Rouvy, așa, pentru cei ca mine, care dacă au chef să ardă un Păltiniș la ora 20, s-o poată face fără probleme, cel puțin virtual. Aveam în proiect mai mulți km filmați prin Mărginime, o zonă foarte pitorească, dar din nefericire bad timing, drumuri închise pentru diverse lucrări, așa ca n-am reușit să-mi duc la sfârșit proiectul. Am rămas doar cu Păltinișul și o parte din Transfăgărășan (până la Hotel Bâlea Cascadă), dar mi-am promis solemn să revin aici cândva pentru continuare.

    Cele 2 rute sunt disponibile în Rouvy, pentru cei care se mai urcă pe trainer în toiul verii 🙂 și vor ramane acolo căci
    „Winter is Coming” 😉

    Atenție, însă, la ruta de pe Transfăgărășan, nu va fi nevoie de fluier, ci doar să vă bucurați că puteți să pedalați virtual pe acest traseu minunat.

    KOM Păltiniș [SB]

    https://my.rouvy.com/virtual-routes/detail/76663

    The North Gate to Transfăgărășan (from Cârțișoara to Bâlea Waterfall Hotel) 

    https://my.rouvy.com/virtual-routes/detail/76602

    Până data viitoare, Enjoy your Ride!

    Augustin Sporishttp://www.sportid.ro
    Ciclist amator mediocru since 2014. Dependent de endorfine. Prezent la majoritatea competițiilor de Mtb/șosea pe o rază de 350km în jurul Bucureștiului. Finisher 4 Islands Croația și Carpathian Mtb Epic. Hard-core virtual racer. Inițiator al proiectului pain-cave Virtual Cycling Romania.

    Recente

    CE E BICICLETA ȘI DE UNDE VINE EA?

    În luna mai sărbătorim bicicleta prin #bikemonth, ocazia perfectă pentru a încuraja cât mai mulți oameni să pedaleze. Această lună aduce pe...

    #POVEȘTIDEOAMENIMARI – ep.3 „The” Icon xTri 2019

    Nu e Icon ci "The" Icon, pentru că acest concurs poate fi sinonim cu etalonul în triatlon extrem. Icon...

    #CUMSĂ – te îndrăgostești de alergare

    Pentru cei mai mulți dintre noi alergarea nu e chiar o plăcere, e mai mult un elixir a cărui ingerare are mai...

    Poveste despre cum m-au ajutat cârjele să fac primul triatlon

    Relația mea cu sportul a început târziu, pe la 36 de ani, vârstă la care capacitatea de învățare nu e chiar praf,...

    RECOMANDĂRI

    După dezamăgirea anulării competiției din Japonia din cauza pandemiei și infectarea cu noul coronavirus la finalul lui 2020, lucrurile au revenit pe făgașul normal în 2021 pentru Robert Glință.
    În lumea sportului de performanță se întâmplă foarte rar ca fiul/fiica unui mare sportiv să reușească să-i calce pe urme în aceeași disciplină.

    Abonare la newsletter

    Intră în clubul SportID. Te așteaptă noutăți, oferte și multe surprize.