miercuri, iunie 23, 2021

Virtual cycling pentru când nu ai timp să ieși afară. Partea 1: Runcu-Brebu

Chiar dacă sezonul la biciclit s-a deschis de ceva timp, dependența de virtual cycling este incurabilă și încă mă încăpățânez să-mi închid temporar abonamentul pe platforma de ciclism virtual.
More

  #DESTINATIEDESPORT – ISLANDA

  O echipă de fotbal mereu surprinzătoare, The Mountain din Game of Thrones și multe gheizere sunt probabil primele lucruri care îți vin în minte atunci când te gândești la Islanda. Insula cu doar 350.000 de mii de locuitori din nordul Oceanului Atlantic este o destinație populară pentru călători din întreaga lume, mai ales datorită peisajelor extraterestre ce pot să îți taie răsuflare în orice moment.

  Foarte puțină lume se gândește, însă, la Islanda ca la o destinație pentru sport, ceea ce este păcat, pentru că micuța insulă poate să ofere atât de mult. Pe lângă drumeții, escaladă și speologie, un drum din Islanda face din insulă o destinație de sport cu totul specială.

  ROUTE 1 – DN 1 ISLANDEZ

  Cu o suprafață de puțin peste 100.000 de kilometri pătrați și un relief de o sălbăticie rară, Islanda nu este o țară cu foarte multe drumuri asfaltate – doar 4617 km, dintr-un total de 13.034 km de șosele oficiale. Cu o întindere totală de 1322 de kilometri, Route 1 este cel mai lung drum asfaltat continuu de pe insulă.

  În mare parte cu câte o bandă pe sens, Route 1 înconjoară insula ca o șosea de centură și a devenit în ultimii ani o provocare de bifat pe bucketlist pentru mulți cicliști aventurieri. Asta deoarece oferă foarte multe provocări, dar te și premiază pentru efortul pe care îl depui cu peisaje superbe și multe alte experiențe pe care le poți încerca la fiecare oprire.

  Capitala Reykjavik este punctul de plecare, iar călătoria ce durează în medie patru săptămâni poate fi făcută în sensul acelor de ceasornic sau invers. Se spune, în medie patru săptămâni, pentru că atracțiile de pe parcurs pot prelungi călătoria. De obicei, direcția este dictată de prognoza vântului, pe care este bine să îl simți în mare parte a traseului din spate. Vara este perioada ideală pentru turul insulei pe bicicletă, mai ales pentru că iarna drumul este aproape inaccesibil chiar și pentru mașini, dar și datorită faptului că ai parte de soarele polar, care pare să nu apună niciodată, spre deosebire de iarnă când abia se face văzut.

  Sunt câteva porțiuni din Route 1 pe care nu le poți parcurge pe bicicletă, din cauza restricțiilor de circulație – tuneluri în care nu ai voie sa circuli pe bicicletă. Însă drumurile ocolitoare ale acestor porțiuni nu sunt de lepădat, dimpotrivă.

  Unele dintre cele mai apreciate obiective din Islanda se regăsesc de-a lungul drumului, cum ar fi cascadele Seljalandsfoss și Skógafoss, lagunele glaciare Dyrhólaey și Jökulsárlón sau vulcanul Grímsvötn. Plus multe alte obiective ce pot fi explorate cu un scurt ocol spre interiorul insulei, inclusiv celebra stațiune balneară Blue Lagoon.

  De asemenea, faptul că este un drum de coastă înseamnă că o sesiune de kitesurfing este mereu la îndemână, atât timp cât ești pregătit să cari echipamentul după tine. Și tot la capitolul bagaje, trebuie să știi ca spațiile de cazare nu sunt deloc dese, dar avantajul este că poți campa aproape oriunde pe marginea drumului. Tot la capitolul logistică, este bine să știi că poți închiria biciclete și echipament complet pentru campare din capitala Reykjavik, dar te poți înscrie și pentru tururi ghidate, în cazul în care nu ești sigur că te poți descurca singur.

  Dacă încă nu ești hotărât că merită efortul, te invităm să urmărești acest clip și să ne spui apoi că nu ai vrea să fii în pielea celor doi protagoniști.

  Recente

  Când mami aleargă. Copiii sunt extrem de pricepuți în a urma exemple.

  Se spune că obiceiurile bune se învață acasă. Sau în copilărie. La mine nu a ținut asta.

  Virtual cycling pentru când nu ai timp să ieși afară. Partea 1: Runcu-Brebu

  Chiar dacă sezonul la biciclit s-a deschis de ceva timp, dependența de virtual cycling este incurabilă și încă mă încăpățânez să-mi închid temporar abonamentul pe platforma de ciclism virtual.

  Thassos Triathlon Training Camp by Seven Sport Club 2021 – un succes pentru organizatori, un eveniment memorabil pentru participanți, un motiv de invidie pentru...

  Anul 4 al cantonamentelor de primăvară în Thassos, o tradiție deja în calendarul sportivilor legitimați Seven Sport Club

  Lungul drum al căutării către yoga

  Ioana este cunoscută de multă lume pentru orele de yoga inspiraționale, uneori transpirate, alteori relaxante pe care le predă în sală și, în ultima vreme, mai mult online, că așa cer timpurile.

  RECOMANDĂRI

  Pe 19 martie s-a dat startul celor mai altruiști pași la Humans Walkathon, o călătorie caritabilă dedicată strângerii de fonduri pentru copiii din Autism Voice.
  Dacă în ultimele luni am reușit să ne mai potolim pofta de sport, cu cea de competiții este cu totul altă mâncare de pește.
  Se spune că nu e bine să ai o legătură instabilă cu alcoolul, tot așa e și cu sportul. Relația mea cu sportul până la vârsta de 36 de ani a fost aproape inexistentă.

  Abonare la newsletter

  Intră în clubul SportID. Te așteaptă noutăți, oferte și multe surprize.