fbpx
luni, iunie 27, 2022

Cui îi pasă de Sibiu Cycling Tour când avem Turul Franței?

Pe repede înainte că s-a terminat Sibiu Cycling Tour și nu am celebrat și noi cum se cuvine acest eveniment major din partea asta a Europei, dar nu numai.
More

  #FATHERANDSON – TUDOR FILIP, FIUL DE PILOT DE RALIURI, PASIONAT DE CICLISM

  În lumea sportului de performanță se întâmplă foarte rar ca fiul/fiica unui mare sportiv să reușească să-i calce pe urme în aceeași disciplină. Fie că îi place, fie că nu, Alex Filip nu va fi nevoit să trăiască cu această grijă. Deja este conștient că fiul său, Tudor, nu are nici o intenție să-i ia locul pe scaunul mașinii de curse. 

  ”Îmi doresc să concurăm împreună măcar la o etapă de raliu, cu siguranță el fiind în dreapta pentru că nu pare să-l atragă în vreun fel volanul. Doar și să avem o poză împreună în mașina de curse, dincolo de cea cu suzetă de pe la cei 2 ani ai lui de atunci.”

  A VĂZUT SPORT DE CÂND S-A NĂSCUT, AȘ PUTEA SPUNE CHIAR ÎNAINTE DE A SE NAȘTE

  Chiar dacă a urcat într-o mașină de curse încă de la vârstă de doi ani, Alex este de părere că pasiune pentru sport a lui Tudor a apărut mult mai devreme de atât: ”În casa noastră a văzut sport de când s-a născut, aș putea spune chiar că de dinainte de a se naște. Apoi, pe măsură ce a crescut, i-am dat pe la nas tot felul de sporturi precum tenis, atletism, karting, handbal, dar s-a axat acum pe ciclism de șosea și cyclocross. Așa că nu pot spune cu exactitate momentul, dar m-am prins rapid că este un copil cu calități motrice și de echilibru. Cred că unui copil nu îi poți spune ce să facă, ci va prelua ce vede acasă. La noi a văzut sport și, natural, cred c-a preluat pasiunea pentru mișcare, aer și natură.”

  Culmea este că deși astăzi nu prea este atras să se urce într-o mașină de curse alături de tatăl său, Tudor i-a fost copilot la unul dintre primele concursuri la care au participat în formulă de coechipieri: ”Au fost multe (n.r. experiențe la început), dar cred că cea mai simpatică a fost cea de la concursul 4 pedale, acolo unde el a concurat în remorcuța cu pedale Weehoo.”

  EU DOAR VREAU SĂ ÎMBĂTRÂNESC MAI LENT

  Asta nu înseamnă că Tudor nu vrea să-și croiască propriul drum în sport. Împărtășește aceeași pasiune pentru ciclism ca tatăl lui și visează la momentul când va reprezenta România în cele mai mari competiții. În timp ce Alex speră că atunci când va veni acel moment să nu fie lăsat prea mult în urmă pe șosea: ”Când faci sport, motivația vine din obiective. Eu doar vreau să îmbătrânesc mai lent. El vrea să devină Campion Național la categoria lui de vârstă și să fie cooptat de un club care să-i dea echipament cu multe sigle și bicicletă cu roți de carbon.”

  Pentru moment, între cei doi există doar un spirit amical de competiție, în care învață lucruri noi unul de la celălalt: ”Mai degrabă este un spirit de fair play, dar clar, nu pot exista doi masculi care să nu se poziționeze într-o ierarhie imaginară. De exemplu, acum învăț și eu cu el wheelie și bunny hop. Mă face acum. Dar o să-mi iasă și mie.”

  În restul timpului, sportul le dă posibilitatea să petreacă mult timp împreună și amândoi încearcă să se bucure la maximum de fiecare clipă: ”Am o reală plăcere să ieșim împreună la o tură de pădure, iar când este la antrenament cu Mihai Rusu și Alex Stancu, ies și eu să fac un antrenament. Tare aș vrea să facem ștafetă la Triatlonul Transfier, el să muncească la bicicletă, bineînțeles.”

  Răzvan Lupuhttps://www.sportid.ro
  Dependent de sport de la vârsta de 4 ani. Practicant de înot de performanță până la 20 de ani. Acum, sportiv amator de ocazie (rară). Mereu hotărât că ”iarna asta învăț să schiez”.

  Recente

  Transfăgărășan și piticul adormit

  E suficient să răsfoiești internetul, Netflixul sau revistele de modă și îți dai seama că sunt în vogă super-eroii. Și îți vine...

  Sport. Vin. Fun! and more

  Știai că Podgoria Tohani e la numai 80 km de București, fix pe paralela 45 de grade, la fel ca Podgoriile Bordeaux?

  Noi cu ce să ne mai încălțăm?

  Când doi alergători se intersectează, nu ai să observi contact vizual între ei, nici măcar dacă cei doi sunt de sex opus....

  Reîntâlnire cu omul apelor

  El este Bogdan Zurbagiu și se simte în apă așa cum noi, restul oamenilor obișnuiți, ne simțim pe pământ. Și când vorbim...

  RECOMANDĂRI

  Ce a însemnat pentru mine Carpathia Trails 2019? A fost primul meu maraton montan unde m-am înscris folosind același principiu pe care...
  Chiar dacă sezonul la biciclit s-a deschis de ceva timp, dependența de virtual cycling este incurabilă și încă mă încăpățânez să-mi închid temporar abonamentul pe platforma de ciclism virtual.
  E suficient să răsfoiești internetul, Netflixul sau revistele de modă și îți dai seama că sunt în vogă super-eroii. Și îți vine...

  Abonare la newsletter

  Intră în clubul SportID. Te așteaptă noutăți, oferte și multe surprize.