fbpx
luni, august 15, 2022

Retezat Sky Race – lecțiile se învață la înălțime

“Primii 14 km de trail rapid până la Stâna Buta, după care vă preluați bicicletele: urmează 14 km de coborâre vijelioasă pe...
More

  Finisher 2020

  Un an cât o cursă nebună, un ultra-iron-power si orice alt prefix năucitor vă vine în minte. Un an care ne-a alterat simțurile, redefinit emoțiile, redesenat limitele și măsurat fricile. 

  Un an hulit, blamat, cu o amplitudine mărită a stărilor și o frecvență amețitoare de schimbare a lor. O zi a cârtiței care imploră un final. 

  UN METRU ȘI JUMĂTATE

  Trăiască, însă, dualitatea realității noastre! Trăiască 0 și 1, miracolul binar care poate naște și nuanțe. Trăiască iluzia alegerii și schimbarea de focus. Datorită ei, putem să ne uităm la 2020 cu mai puțină ură. Cu mai multă recunoștință, căci, fără îndoială, toți am fost martori și complici schimbărilor multor paradigme de sine. Vocabularul nostru de manifestare s-a îmbogățit peste noapte, parcă ne-a făcut cineva un update la sistemul de operare. Zoom, Bringo, Rouvy, Yoga, Glovo sunt acum continuări firești ale ființei noastre, iar statistica și legea numerelor mari sunt reinventate și predate zilnic la orice discuție cu depărtare regulamentară de un metru și jumătate. Apropos de asta, cred că a fost un an tare greu pentru close-talkeri. Iar apropos de regulamentar și 1,5 m, cred că va fi o idee bună să continuăm campania șoferi-bicicliști în aceeași idee: #staysafe, depășește #sănătos la un metru și juma’.


  SUBSTANȚA DE CONTRAST

  Un an petrecut într-o sală de așteptare, un an martor al unei consultații sociale de masă cu substanță de contrast. Așa a funcționat fenomenul, a amplificat prostia, a anihilat bun simțul, dar a și unit și conturat bule. Cum ar spune un sportiv de renume, a făcut și bine, ca să nu facă rău.

  A fost o cursă lungă la puls ridicat. O combinație nefericită din start, dar adrenalina și-a făcut treaba. S-a alergat un maraton în jurul mesei și e penurie de trainere și biciclete. S-au bătut și recorduri, s-au contramandat și concursuri în ultima clipă, iar plăcerea participării la curse, atât de rare, a semănat cu gustul primei mușcături de pepene într-o zi toridă.


  FĂRĂ PIUA

  A fost, fără-ndoială, un contratimp, un antrenament de tenis la perete, o încercare continuă și disperată de slam, neverosimile șuturi în bară. O luptă continuă cu tine, fără piua, fără time-out. Doar tactica ne-a mai putut salva pe ici, pe colo, am contraatacat când a fost cazul, ne-am baricadat în apărare, alteori.

  Un an prezidat de cifre, transformate pe alocuri în oameni, în drame sau miracole. O cursă pe care o termini dârz, în luptă și în stare de alertă. Finișul poate fi doar un checkpoint, dar curcubeul promis e, cu siguranță, aproape. Mai e puțin, meriți să iei tricoul de Finisher 2020.

  SportID, SportGuru, Bellotto și Autism Voice te vor Finisher 2020. Și te vrem, alături de noi, într-o luptă continuă, vrem să-ți auzim vocea spunând „Sunt Finisher 2020” și știm că vrei să #dăruieștivoce. Toate încasările provenite din vânzarea acestor tricouri vor fi donate către Autism Voice.

  Tricourile le poți cumpăra de aici.

  Andrei Dordeahttps://www.strava.com/athletes/2541730
  Scris. Baschet. Chitară. Scris. Alergare. Design. Scris. Fugă. Joc. Triatlon. Scris. Tenis. Chitară.

  Recente

  JURNAL – Island Peak 6189m și Tenzing & Hillary Everest Marathon – Partea 2

  Ziua 14 Dimineața ne-a găsit cu o ninsoare de iarnă, un cer înnorat, mic dejun târziu și plecare către...

  #POVEȘTIDEOAMENIMARI – VIAȚA DE TRIATLONIST AMATOR ȘI NOMAD

  Ce au în comun viața de triatlonist amator cu cea de nomad? La o primă vedere pare că nimic nu face ca...

  #CUMSĂ te apuci de SwimRun. Nici asta nu e pentru tine.

  Nebunia asta s-a născut în 2002, într-un loc mai mult decât neobișnuit (un bar din Stockholm), când niște prieteni care își vedeau...

  RECOMANDĂRI

  Ce a însemnat pentru mine Carpathia Trails 2019? A fost primul meu maraton montan unde m-am înscris folosind același principiu pe care...
  Chiar dacă sezonul la biciclit s-a deschis de ceva timp, dependența de virtual cycling este incurabilă și încă mă încăpățânez să-mi închid temporar abonamentul pe platforma de ciclism virtual.
  E suficient să răsfoiești internetul, Netflixul sau revistele de modă și îți dai seama că sunt în vogă super-eroii. Și îți vine...

  Abonare la newsletter

  Intră în clubul SportID. Te așteaptă noutăți, oferte și multe surprize.