fbpx
joi, decembrie 1, 2022

Povestea Transylvania Cycling Challenge

Povestea se întâmplă într-un un castel, cum e și normal, dar ca în orice poveste, începutul e în altă parte.
More

  Nelegitimații

  Aveam, fără vreo îndoială, flerul lui Hagi la șuturi cu boltă, poziționarea lui Kennet Andersson, trei punctele lui Reggie Miller. Mai târziu, explozia lui Del Potro, postura lui Brownlee.

  “Pe vremea mea” este dușmanul imediat al progresului

  Legitimarea mea a durat 3 luni, la un club de baschet de cartier. Cariera mea sportivă nici nu începuse bine, că se și terminase. Oricum, alesesem târziu și prost. Am prins acel iureș de popularitate al NBA-ului, care ne ținea treji în nopți de februarie, acel val de putere care desconsidera total orânduirea polilor și împărțea lumea între Est și Vest. Peste toate cele, visul de a deveni baschetbalist era și alimentat, dar și spulberat de ce se juca în America, făcând din baschetul european un fel de miuță cu mingea cât de cât în aer.

  Imagine panoramică a unui stadion de fotbal dintr-un sat din Germania, in apropiere de Andernach.

  (..)
  Dacă te plimbi ca Motanul Încălțat printre podgoriile Germaniei, nu ai cum să nu observi la tot pasul, cam din 10 în 10 km, stadioane cum abia visam cu ochii deschiși când centram baloane în sufragerie sau când rupeam un tenis chinezesc cu iz de Converse, într-un volée cu final fericit și bară-gol. Dacă suprapui foaia de calc cu harta stadioanelor nemțești peste pagina cu rezultate și performanțe, înțelegi brusc ce înseamnă direct-proporționalitate.

  Sport ID e un maidan, un loc de joacă pentru SPORT IQ și SPORT EQ, o lume de minecraft cu pixeli care așteaptă să fie aranjați

  Nu am avut șansa cadrului desenat mai sus, nici piscine, nici acces facil la pârtii, dar vorba aia, ce nu știi, nici nu te omoară, nici nu te doboară, nici nu-ți răpește nicio frântură din extazul cu care câștigi cupa liceului, cu care dai trei ași la rând, nelegitimat și nelegitim, dintotdeauna bastarzi ai sportului.

  “Pe vremea mea” este dușmanul imediat al progresului. Cu același zâmbet superior cu care tratăm noi arhaicele aventuri ale lui Nică, suntem la rândul nostru ridiculizați, pe bună dreptate, de generațiile mobile first, pentru bucuria de apartenență la maidan. Noul val, însă, de sport transformat în vector de stil de viață, îi atrage, rezonează cu matricea lor.

  Șansele mele de calificare la Jocurile Olimpice sunt mici. Nu sunt nule, dar la o analiză atentă, aleg să-mi reinvestesc energia în construcția unui peisaj modern românesc, care să-l minuneze pe Motan. Avem, într-un fel, obligația druizilor, de-a duce mai departe pasiunea de maidan într-o foaie de calc. Una care să deschidă oportunități și să nască rezultate.

  Sport ID e un maidan, un loc de joacă pentru Sport IQ și Sport EQ, o lume de minecraft cu pixeli care așteaptă să fie aranjați.

  Mi-a spus cineva mai demult că revenirea asta a sportului e un trend care va trece, nimic mai mult. Nu știu ce să cred, zic doar să ne uităm cum s-a comportat în pandemie, vă dați seama ce poate face în libertate, pe maidan.

  Andrei Dordeahttps://www.strava.com/athletes/2541730
  Scris. Baschet. Chitară. Scris. Alergare. Design. Scris. Fugă. Joc. Triatlon. Scris. Tenis. Chitară.

  Recente

  Cu Oakley pe ei – shop-in-shop la Sportguru

  Eram la schi în primii ani, când de-abia mă împrieteneam cu zăpada și clăparii. Era și așa destul de greu spre imposibil...

  xTRI – Ep.1: Cu inima, mintea și suporterii la lucru

  Ce este un xTri? Un xTri este o cursă de triatlon extrem, datorită sau din cauza:-)  dificultății probelor sportive. Distanța parcursă este...

  #CUMSĂ – ATUNCI CÂND ACEL CEVA DIN TINE SE REVOLTĂ

  Triatlonul nu este doar despre kilometri, watti, cadență, VO2max, zone de puls sau poze cu oameni care trec linia de sosire zâmbitori....

  CE E IRONMAN ȘI DE UNDE VINE EL?

  Pentru unii IronMan e un super-erou, personaj de benzi desenate și film. Pentru alții e și super-erou și vis.

  RECOMANDĂRI

  Eram la schi în primii ani, când de-abia mă împrieteneam cu zăpada și clăparii. Era și așa destul de greu spre imposibil...
  Vremea în Finlanda, în timpul acestei luni, bate la cur depresia și orice altă emoție care se dă mare cu negativitatea ei. E ceva de nedescris, prin apăsarea, Kafkianismul și tăcerea care o-nsoțesc.
  Datorită Simonei Halep, tenisul a cunoscut o renaștere printre iubitorii de sport din România. Putem spune de altfel că asistăm la un adevărat ”fenomen Halep”, asemănător cu cel pe care l-a avut și gimnastică la sfârșitul anilor ‘80, începutul anilor ‘90.

  Abonare la newsletter

  Intră în clubul SportID. Te așteaptă noutăți, oferte și multe surprize.