fbpx
marți, august 16, 2022

Stații de autobuz sportive la Cluj

În timp ce anul pandemiei COVID ne limita tuturor libertatea de mișcare, la Cluj se deschidea, în toamna 2020, un proiect experimental – Biletul de Sănătate - care îi încuraja pe oameni să facă sport în timp ce așteptau autobuzul, recompensându-le exercițiile fizice cu bilete de călătorie free.
More

  ”PANDEMIE” DE BICICLETE ÎN EUROPA

  Într-un 2020 plin de vești proaste, se vede și o luminiță la capătul tunelului. Pandemia provocată de noul coronavirus a provocat o adevărată explozie a vânzărilor de biciclete în Europa iar guvernele mai multor state de pe bătrânul continent sunt hotărâte să facă din ciclism principalul mod de transport pentru locuitori. 

  Motivul principal al creșterii uriașe de vânzări îl reprezintă reticența oamenilor de a mai folosi mijloacele de transport în comun, de frică să nu se infecteze. 

  Astfel, de la începutul crizei, guvernele statelor europene au anunțat peste 2320 noi kilometri de piste de biciclete, cu un cost total de peste un miliarde de euro, dintre care peste 1.110 au fost deja finalizați. Mai mult, 37 dintre cele 94 cele mai mari orașe din Europa au anunțat măsuri de încurajarea a folosirii bicicletelor. Și Bucureștiul se află printre ele, însă doar cu 47 de kilometri anunțați, dintre care doar 8 implementați până acum. 

  8 Km de pistă implementați în București

  Campioană este de departe Roma, cu peste 150 de kilometri anunțați, însă și italienii au reușit să implementeze doar 6.

  În ceea ce privește investiția statelor în cicliști, Finlanda conduce detașat cu peste 7 euro/biciclist, urmată de Franța și Italia cu puțin peste, respectiv sub 5 euro/biciclist. În timp ce România este la coada clasamentului, cu 0 euro/ciclist.

  Răzvan Lupuhttps://www.sportid.ro
  Dependent de sport de la vârsta de 4 ani. Practicant de înot de performanță până la 20 de ani. Acum, sportiv amator de ocazie (rară). Mereu hotărât că ”iarna asta învăț să schiez”.

  Recente

  JURNAL – Island Peak 6189m și Tenzing & Hillary Everest Marathon – Partea 2

  Ziua 14 Dimineața ne-a găsit cu o ninsoare de iarnă, un cer înnorat, mic dejun târziu și plecare către...

  #POVEȘTIDEOAMENIMARI – VIAȚA DE TRIATLONIST AMATOR ȘI NOMAD

  Ce au în comun viața de triatlonist amator cu cea de nomad? La o primă vedere pare că nimic nu face ca...

  #CUMSĂ te apuci de SwimRun. Nici asta nu e pentru tine.

  Nebunia asta s-a născut în 2002, într-un loc mai mult decât neobișnuit (un bar din Stockholm), când niște prieteni care își vedeau...

  RECOMANDĂRI

  Chiar dacă sezonul la biciclit s-a deschis de ceva timp, dependența de virtual cycling este incurabilă și încă mă încăpățânez să-mi închid temporar abonamentul pe platforma de ciclism virtual.
  Ce a însemnat pentru mine Carpathia Trails 2019? A fost primul meu maraton montan unde m-am înscris folosind același principiu pe care...
  E suficient să răsfoiești internetul, Netflixul sau revistele de modă și îți dai seama că sunt în vogă super-eroii. Și îți vine...

  Abonare la newsletter

  Intră în clubul SportID. Te așteaptă noutăți, oferte și multe surprize.