vineri, octombrie 22, 2021

Lungul drum al căutării către yoga

Ioana este cunoscută de multă lume pentru orele de yoga inspiraționale, uneori transpirate, alteori relaxante pe care le predă în sală și, în ultima vreme, mai mult online, că așa cer timpurile.
More

  PLOGGING PENTRU ROMÂNIA – PRIMA MIȘCARE ECOLOGICĂ PRIN SPORT DIN ROMÂNIA

  O societate puternică are la bază cetățeni educați și sănătoși, iar România are de recuperat în ambele aspecte. Avem de lucru la managementul și reciclarea deșeurilor – studiul Waste Atlas arată că producem 5,8 milioane tone deșeuri/an, cu o rată de colectare de 82,3% și o rată de reciclare de doar 3%. De asemenea, în România mai puțin de 1 tânăr din 5 derulează activități de voluntariat, aflându-ne în grupa țărilor europene cu cel mai scăzut nivel de implicare (Eurobarometru Tineret în mișcare), față de media UE de 1,75 tineri din 5.

  NE PROPUNEM SĂ CREȘTEM GRADUL DE IMPLICARE SOCIALĂ ȘI CIVICĂ ÎN CEEA CE PRIVEȘTE PROTEJAREA ȘI IGIENIZARE PĂDURILOR

  În ceea ce privește mișcarea, 4 din 10 români prezintă exces de greutate, iar 15% dintre români sunt obezi, potrivit datelor INS. În același fir, potrivit celui mai recent Eurobarometru, 63% dintre români susțin că NU AU PRACTICAT NICIODATĂ O ACTIVITATE SPORTIVĂ. Având în vedere acest context, echipa Asociației noastre, Adrenallina Media, a gândit o campanie de implicare activă, de voluntariat, privind protecția mediului înconjurător, folosind mișcarea în aer liber ca trigger. 

  Așa a apărut Plogging pentru România, prima mișcare de igienizare prin sport a pădurilor la nivel național. Ne propunem astfel să creștem gradul de implicare socială și civică în ceea ce privește protejarea și igienizărea pădurilor și a mediului înconjurător. În plus, milităm pentru un stil de viață sănătos și promovăm voluntariatul prin sport.

  ÎN PRIMA PARTE A ACȚIUNII ARE LOC IGIENIZAREA, COLECTAREA GUNOAIELOR ȘI A DEȘEURILOR, APOI ARE LOC ANTRENAMENTUL

  Plogging este un concept de origine suedeză, apărut în 2016, ce înseamnă strângerea gunoaielor în alergare, o combinație între doi termeni: jogging (alergare) și plocka up (din suedeză, a ridica). Conceptul s-a răspândit ulterior în mai multe țări, datorită preocupărilor crescute cu privire la poluarea din plastic și contaminarea mediului.

  Plogging pentru România constă în organizarea de evenimente eco sportive în zone verzi din țară – participanții donează timp și energie, curățând pădurile de gunoaie și deșeuri (plastic, sticle etc). În prima parte a acțiunii are loc igienizarea, colectarea gunoaielor și a deșeurilor, apoi are loc antrenamentul, adaptat la condiția fizică a participanților – o alergare ușoară, o tură cu bicicleta, o sesiune de streching sau chiar o plimbare la pas prin pădurea curată. Deșeurile strânse sunt preluate de un colector autorizat, pentru reciclare sau debarasare, după caz.

  AM REUȘIT SĂ STRÂNGEM 14,6 TONE DE DEȘEURI ȘI SĂ PARCURGEM ÎN ALERGARE ȘI PE BICICLETĂ 74 DE KILOMETRI

  Proiectul vizează mai ales tineri, care iubesc natura și mișcarea: sportivi amatori, părinți tineri, pasionați de hiking, din orașele mici din vecinătatea marilor zone verzi din țară (păduri, zone muntoase, parcuri naționale). Am avut plăcuta surpriză să avem alături de noi familii întregi, iar cei mici au fost un exemplu de conștiinciozitate și entuziasm. De aceea încurajăm participarea parinților însoțiti de copii, atât la ecologizare cât și la alergat sau pedalat, pentru a le insufla respectul față de mediu și pasiunea pentru mișcare.

  Până la acest moment, am reușit să strângem 14,6 tone de deșeuri și să parcurgem în alergare și pe bicicletă 74 de km, împreună cu voluntarii celor cinci ediții de până acum ale proiectului, care au avut loc la: Pitești (pădurea Trivale), Râmnicu Vâlcea (pădurea Fețeni), Ilfov (pădurea Cernica), Constanța și Prahova (Parcul Natural Bucegi).

  Îi așteptăm cu drag pe toti cei interesați să participe la evenimentele Plogging pentru România și îi invităm să se înscrie aici – http://plogging.ro/voluntari/.

  Toate activitățile se vor realiza respectând legislația în vigoare, în condiții de maximă siguranță pentru participanți.

  Raluca Mihăilăhttp://adrenallinamedia.ro/
  În cei 17 ani de experiență din domeniul comunicării, Raluca a alergat cu entuziasm între PR, comunicare internă și organizare de eveniment și a ajuns la finish cu multe lecții învățate. A fondat împreună cu Roxana Lupu prima agenție de comunicare și evenimente nișată pe sport și viață sănătoasă, precum și Asociația Adrenallina Media. Este nutriționist acredidat și îndrumă oamenii spre un stil de viață sănătos.

  Recente

  Running back to life – Azuga Trail Race 2021 powered by JYSK

  Ziua a început să se micșoreze iar dimineața e tot mai frig, e clar că încet-încet se va instala vremea de stat la gura sobei și depănat amintiri sau nu…!

  Jocurile olimpice de vară 2020 – cifre, picături de sudoare și curiozități

  Chiar dacă nu ești pasionat de sport, tot găsești ceva cu care să vibrezi când e vorba de unul dintre cele mai...

  A different kind of challenge, Teleferic Challenge Road Grand Tour

  Pentru unii RGT nu mai are nevoie de nicio prezentare, lor le este suficient calendarul competițional actualizat.

  Corcova Trail Race – un concurs 5 în 1

  Ar putea părea o discuție premergătoare unui bal mascat și totuși nu e în totalitate neadevărat.

  RECOMANDĂRI

  Ce faci atunci când te îndrăgostești atât de tare de sport și vrei să te antrenezi într-un cadru organizat, dar îți dai seama că nu ai unde? Simplu, îți aduni prietenii care simt la fel și vă faceți propriul vostru club.

  Abonare la newsletter

  Intră în clubul SportID. Te așteaptă noutăți, oferte și multe surprize.