fbpx
joi, decembrie 1, 2022

Transfăgărășan și piticul adormit

E suficient să răsfoiești internetul, Netflixul sau revistele de modă și îți dai seama că sunt în vogă super-eroii. Și îți vine...
More

  Povestea Transylvania Cycling Challenge

  Totul se întâmplă într-un castel, cum e și normal, dar ca în orice poveste, începutul e în altă parte. Am putea pomeni Cetatea Dacidava, dar locul cel mai precis este într-un studio de cycling din Șimleu Silvaniei.

  Personajul principal este Lucian Moldovan, unul dintre cei mai renumiți instructori de Schwinn Cycling din Europa. El a început să predea Group Fitness și Cycling în 2012 și de atunci a participat la multe evenimente internaționale și naționale. Pasiunea pe nume cycling e pentru el șansa de a-i inspira zilnic pe oameni să descopere că se pot simți mai bine, mai sănătoși și mai puternici.

  În noiembrie 2013 Lucian și Orsolya Éva s-au cunoscut chiar la o sesiune de Schwinn Cycling, așa că cycling-ul va fi întotdeauna special pentru ei. 

  “După ce am petrecut cativa ani în Cluj și am predat cycling la cluburile din oraș dar și la evenimente din țară și internaționale în Cehia, Belgia, Elveția și Portugalia, am pornit împreună un studio Schwinn Cycling chiar aici în Șimleu Silvaniei, unde ne-am mutat în 2016” – ne povestește Lucian.

  Heart Cycling Studio este creat din „Dragoste pentru Cycling” după sistemul Schwinn Cycling – cel mai cunoscut concept de indoor cycling la nivel mondial, disponibil acum și în Șimleu Silvaniei.

  Ideea Transylvania Cycling Challenge a venit pentru a le oferi oamenilor care iubesc acest concept, o cale de a se reuni prin prisma pasiunii comune dar și de a putea să pedaleze alături de alți instructori din România și din alte țări, pe care nu i-au mai întâlnit. 

  Energia și emoția sunt împărtășite și înmulțite prin toate vibrațiile generate de oameni care învârt pedalele la unison. 

  “După 3 ediții cu prieteni și colegi instructori pe care i-am invitat la Șimleu Silvaniei, am hotărât să construim un eveniment puțin mai mare. În 2017 am avut ocazia sa îl primim la evenimentul nostru pe Stefano Ruggeri – legenda din UK cu peste 20 de ani experiență în domeniu, care a predat în trecut și în România, însoțit de Angela Fearon (UK). De asemenea, i-am avut alături și pe Eva și Christian Vassalli, care la momentul respectiv creau la rândul lor evenimente în Elveția (Passion & More) și în Cehia (Cycling Sensations). 

  În 2018 am avut oportunitatea să îi vedem în acțiune pe alți colegi instructori din Portugalia (Joao Filipe Soares), Italia (Igor Lari și Sara Cila) și Belgia (Gerd Schwall), urmând ca în 2019 să realizăm o reuniune frumoasă cu Jorge Martins, Joao Filipe Soares (Portugalia), Jose Luis Sanz-Guzman (Spania), Martina Bravena (Cehia), Andrei Penu (România) și mulți instructori care predau la cluburile de fitness de la noi din țară.

  Prin aceste evenimente am reușit să ne reîntâlnim cu participanți cunoscuți dar să intrăm în contact și cu alți pasionați de cycling din: Timișoara, București, Sibiu, Cluj, Iași, dar și din UK.”

  Conceptul este următorul: fiecare instructor predă în cadrul unei sesiuni alături de alt instructor (sistem de predare în echipă), durata totală fiind de aproximativ 7 ore.

  Antrenamentul este completat cu elemente adiacente: tobe (acompaniament pe muzica folosită de instructori), LED în spatele scenei, cort, sonorizare cu DJ, lumini și fum.

  Participarea presupune o echipă de 2 persoane/bicicletă (Team Riders). Mai exact, 2 persoane folosesc 1 bicicletă timp de 7 ore și își împart orele între ei după cum vor. 

  Oamenii se reunesc la castel, într-o atmosferă de basm, pentru a celebra pasiunile comune: Schwinn Cycling, mișcare, comunitate și stare de bine.

  „Suntem la a 7-a ediție în cadrul Castle Inn și la a 3-a internațională. Evoluția în cifre arată promițător: de la 20 de biciclete în 2014 am ajuns la 90 în 2019, iar acum estimăm un eveniment cel puțin de dimensiunea celui din 2019.

  După eveniment vom organiza o cină (+DJ party) iar participanții vor avea opțiuni de cazare în apropiere, pentru situația în care doresc să participe și la alte sesiuni de cycling sau să mai rămână în zonă.”

  De ce să participi la TCC 2022 ?

  • Eveniment internațional de Schwinn Cycling
  • Un weekend plin de cycling, cu oportunitate de învățare
  • Pedalezi împreună cu instructori noi
  • Reîntâlnești prieteni vechi și poți să-ți faci cunoștințe noi
  • Te distrezi, te relaxezi, evadezi din oraș dar te și antrenezi

  Povestea nu se termină aici, e abia începutul unei aventuri frumoase cu cycling, energie, prieteni și experiențe noi.

  Ce se întâmplă mai exact în weekend-ul Transylvania Cycling Challenge ? află aici

  Recente

  Cu Oakley pe ei – shop-in-shop la Sportguru

  Eram la schi în primii ani, când de-abia mă împrieteneam cu zăpada și clăparii. Era și așa destul de greu spre imposibil...

  xTRI – Ep.1: Cu inima, mintea și suporterii la lucru

  Ce este un xTri? Un xTri este o cursă de triatlon extrem, datorită sau din cauza:-)  dificultății probelor sportive. Distanța parcursă este...

  #CUMSĂ – ATUNCI CÂND ACEL CEVA DIN TINE SE REVOLTĂ

  Triatlonul nu este doar despre kilometri, watti, cadență, VO2max, zone de puls sau poze cu oameni care trec linia de sosire zâmbitori....

  CE E IRONMAN ȘI DE UNDE VINE EL?

  Pentru unii IronMan e un super-erou, personaj de benzi desenate și film. Pentru alții e și super-erou și vis.

  RECOMANDĂRI

  Iată-ne aici.  A fost mai ușor decât ne așteptam și în același timp, parcă foarte greu. Mai ales pentru...
  Vremea în Finlanda, în timpul acestei luni, bate la cur depresia și orice altă emoție care se dă mare cu negativitatea ei. E ceva de nedescris, prin apăsarea, Kafkianismul și tăcerea care o-nsoțesc.
  Datorită Simonei Halep, tenisul a cunoscut o renaștere printre iubitorii de sport din România. Putem spune de altfel că asistăm la un adevărat ”fenomen Halep”, asemănător cu cel pe care l-a avut și gimnastică la sfârșitul anilor ‘80, începutul anilor ‘90.

  Abonare la newsletter

  Intră în clubul SportID. Te așteaptă noutăți, oferte și multe surprize.