luni, ianuarie 17, 2022

Lungul drum al căutării către yoga

Ioana este cunoscută de multă lume pentru orele de yoga inspiraționale, uneori transpirate, alteori relaxante pe care le predă în sală și, în ultima vreme, mai mult online, că așa cer timpurile.
More

  Running back to life – Azuga Trail Race 2021 powered by JYSK

  Ziua a început să se micșoreze iar dimineața e tot mai frig, e clar că încet-încet se va instala vremea de stat la gura sobei și depănat amintiri sau nu…! Toamna poate fi prilejul de a face un bilanț al nebuniilor petrecute pe vremea când alergai la 6 dimineața în maieu și pantaloni scurți dar și de a savura arome, culori, senzații noi. Tocmai pentru că vine toamna, pofta de alergare în natură este și mai mare, este cu adevărat revenirea la viață. Știm acea categorie de oameni care refuză să se conformeze chiar și anotimpului care vine cu lene, melancolie și ploaie. Ei au fost primii care au sărit în sus de bucurie când au văzut anunțul așteptat din 2014 (n.r. când a avut loc ultima ediție): “Running back to life la Azuga Trail Race!”. 

  Ei au fost cei care la ultima ediție, cea memorabilă din 2014 au luat startul pe o vreme de privit cel mult de la fereastră, în șosete groase de lână, la un ceai fierbinte: 

  Știm, la Azuga mergi la schi și cobori pârtia Sorica, nicidecum nu te duci să urci pârtia decât dacă iubești iremediabil alergarea montană și provocarea de a urca pe unde alții de obicei coboară. 

  Am stat de vorbă cu prietenii de la Asociația Sport la Orice Vârstă care organizează această competiție din 2012 și am aflat ce surprize au pregătit pentru Azuga Trail Race 2021 powered by JYSK.

  După 7 ani de pauză cum ați reușit să organizați din nou Azuga Trail Race?  

  Cred că nu a fost niciun an începând cu 2015 în care să nu fi încercat într-un fel sau altul reluarea evenimentului. Chiar și anul trecut am fost foarte aproape să repornim proiectul deși în final, din cauza pandemiei, a fost încă un an fără Azuga. Reușita se datorează sponsorului principal JYSK România și a cooptării în echipa de organizare a oamenilor care până acum se ocupau de cronometrare, BibChip România. A ieșit o echipă puternică gata să readucă în prim plan un eveniment pe care „vechii” alergării montane de la noi îl menționau mereu când venea vorba de o cursa dificilă. Nimeni nu a uitat ediția din 2014.

  La ce să se aștepte alergătorii anul acesta?

  Ne dorim ca cei care au participat la Azuga în trecut să simtă aceeași atmosferă din 2014. Să nu pară că au trecut 7 ani, iar cei „neinițiați” să descopere de ce Azuga Trail Race a reprezentat un reper la începuturile alergării montane din România.

  Ce este cel mai provocator în organizarea unei astfel de curse?

  Totul reprezintă un challenge, dar avem experiența necesară să putem gestiona orice provocare. Dacă am reușit să nu decolăm cu poarta de start în 2014 nimic nu ne mai stă în cale. Pe o notă mai serioasă, provocările în acest moment sunt date de situația sanitară la nivel național care ne dă în mod cert emoții, dar noi credem că lucrurile vor decurge în favoarea noastră și ne vom revedea la Azuga.

  Cui se adresează Azuga Trail Race?

  Azuga Trail Race este un eveniment deschis oricui iubește alergarea. Avem curse pentru toate nivelurile de pregătire și cred că la Azuga oamenii care nu au experiență în alergarea montană se vor îndrăgosti de această ramură sportivă.

  Cum ați reușit să creați această comunitate frumoasă care așteaptă cu atâta bucurie concursurile voastre?

  Întotdeauna ne-am ghidat după ideea că tot ce se întâmplă la evenimentele noastre trebuie să ne placă nouă în primul rând. Ne dorim să facem din evenimentele noastre genul de curse unde ne-am dori și noi să participăm. Ne place să fim riguroși în ceea ce facem. Suntem perfecționiști dar în același timp ne dorim să dezvoltăm un cadru pentru ca participanții să se simtă bine, așa că încercăm să fim și noi în mijlocul comunității atât cu munca cât și cu distracția.

  Ce planuri aveți pentru 2022?

  Ne dorim ca lucrurile să revină la normal anul viitor pentru a putea continua să dezvoltăm proiectele actuale și, de ce nu, să inițiem altele noi.

  Și la final, iată ce vă puteți alege din meniul Azuga Trail Race 2021 (care vine cu câte un sortiment pentru fiecare dintre voi):

   Traseul ATR L31 are o lungime de 31 km cu 2300m diferență de nivel și este compus din 2 bucle, prima de peste 20 km alergabilă în proporție de 80%, Azuga – peste Vf.Clabucetul Azugii – cabana Susai – Clabucet Sosire Predeal – cabana Gârbova – Azuga, iar cea de a doua de aproximativ 11 km cu urcare grea pe pârtia Sorica care continuă apoi până pe Vârful Urechea și de acolo coborâre lungă și frumoasă, în prima parte alpină și apoi pe drum forestier prin padure.

  Traseul ATR M20 are o lungime de 20 km cu 1200m diferență de nivel și este compus din prima bucla a traseului ATR L31 pe segmentul Azuga – peste Vf.Clabucetul Azugii – cabana Susai – Clabucet Sosire Predeal – cabana Garbova – Azuga.

  Traseul ATR S13 este traseul scurt al evenimentului Azuga Trail Race powered by JYSK, o buclă de 13 km cu o diferență de nivel consistentă de 850m, fiind practic a doua buclă a cursei lungi ATR L31, cu urcarea pe Sorica până pe vârful Urechea, cu sosire la baza Pârtiei Sorica.

  Traseul ATR S13 este recomandat celor care doresc să își testeze viteza și forța, dar și celor care vor sa încerce pentru prima dată o cursă de alergare montană.

  Prolog Azuga Trail Race powered by JYSK pentru cei dornici de provocări

  Vineri seara sunteți așteptați să întâmpinați apusul împreună, alergând la frontală pe pârtia Sorica, pentru a decerna titlurile de King și Queen of Sorica. Un vertical numai bun de încălzire pentru cursele de a doua zi. Aveți nevoie de o frontală și echipamentul de alergare.

  Distanța: 3.2 km și 550 m diferență de nivel
  Categoria: Trail Running, dificil
  Start: 22.10.2021 ora 18:00 de la Baza Pârtiei Sorica

  foto credits: fisheye.ro

  Recente

  SportGuru şi Garmin România sponsorizează atleţii Federaţiei Române de Atletism cu ceasuri multisport Garmin

  24 de atleți ai Federației Române de Atletism cu înalte performanțe, alergători montani și de pistă, sunt sponsorizați de Garmin România și SportGuru,

  O lume nouă se dezvăluie celor dispuși să o descopere la pas

  Pas după pas, lăsam în urmă pădurea și vântul rece își făcea simțită prezența. Îl lăsam să îmi bată direct în față, cuprinsă de uimire în fața peisajului ce mi se arăta. Pentru câteva momente m-am oprit și am încercat să cuprind și verdele viu al copacilor rămași în urmă și stâncile aspre, îmbrăcate în zăpadă care mi se deschideau în cale.

  Running back to life – Azuga Trail Race 2021 powered by JYSK

  Ziua a început să se micșoreze iar dimineața e tot mai frig, e clar că încet-încet se va instala vremea de stat la gura sobei și depănat amintiri sau nu…!

  Jocurile olimpice de vară 2020 – cifre, picături de sudoare și curiozități

  Chiar dacă nu ești pasionat de sport, tot găsești ceva cu care să vibrezi când e vorba de unul dintre cele mai...

  RECOMANDĂRI

  Chiar dacă sezonul la biciclit s-a deschis de ceva timp, dependența de virtual cycling este incurabilă și încă mă încăpățânez să-mi închid temporar abonamentul pe platforma de ciclism virtual.
  Nu îi cred pe oamenii care spun că atunci când aleargă sau merg cu bicicleta se simt eliberați de grijile cotidiene.
  Mulți dintre noi visează la acel moment când vom lăsa în spate viața agitată de la oraș, ca să ne urmăm cu adevărat visul.

  Abonare la newsletter

  Intră în clubul SportID. Te așteaptă noutăți, oferte și multe surprize.