fbpx
joi, martie 30, 2023

IDEI DE CADOURI PENTRU SCHIORI

Iarna nu-i ca vara, pentru că iarna schiem și avem nevoie de o grămadă de lucruri care ne fac viața mai ușoară,...
More

  Sport inter-generațional

  Sunt nouă în povestea asta cu parentingul și în plus am o meteahnă: mi se pare că știu prea puțin ca să-mi dau cu părerea și să spun ce trebuie și ce nu.

  Lia mea are doi ani jumătate și m-a simțit făcând yoga toată sarcina, apoi m-a văzut făcând sport de la două săptămâni – yoga, HIIT.

  Eu nu îi vedeam pe ai mei făcând sport, ci punându-i și ajutându-i pe alții să facă: mama era antrenoare de canotaj, iar tata medic sportiv la lotul național de caiac-canoe. Mergeam cu ei în cantonamente și îmi făceam de lucru pe lângă ei. Îmi plăcea să dorm cu sportivele în cameră, deși ele se trezeau devreme și plecau la antrenament, nu aveau timp pentru mine. Dar ne vedeam la mese și tare îmi plăcea să fiu băgată în seama și să trag cu urechea la încurcăturile lor sentimentale.

  DONDA ÎI SPUNE EA

  Ai mei nu m-au pus și pe mine să fac sport. Am senzația că pe vremea mea și în timpurile alea nu prea era loc și timp de astfel de lecții. Ok, a fost episodul în care mama m-a legat de mijloc cu un elastic subțire și lung cu care se făceau antrenamente și mi-a dat drumul în lacul Herăstrău ca să învăț să înot sau atunci când tata m-a pus, la insistențele mele, așa e, într-un caiac profesionist – n-am reușit să-mi țin echilibrul din padelă și m-am răsturnat instant.

  Lia vrea să înoate fără colac, își dă drumul cu bicicleta din vârful dealului, mă tot bate la cap să-i iau patine cu rotile și face yoga cu mine. Donda îi spune ea.

  Mă gândesc că dacă mă va vedea făcând sport, echilibrat și zilnic, dacă va crește într-o casă liniștită pentru că părinții își consumă frustrările corect și eliberează cantitatea necesară de endorfine, se va impregna de ideea că sportul e ca dușul zilnic, ca spălatul pe dinți, o meditație în mișcare.

  Dar după cum spuneam, sunt nouă în povestea cu parentingul.
  O s-o las să încerce ce vrea și cât vrea.
  Sper să nu fie prea primejdios.

  Și, mai ales, sper să vrea, toată viața, să facă sport.

  Ruxandra Hristescuhttps://www.sportid.ro
  Săgetător într-un zodiac, dragon în altul și totuși tind către echilibru. Practic parentingul de trei ani și mindfulness-ul când și cum se poate.

  Recente

  Poveste despre cum m-au ajutat cârjele să fac primul triatlon

  Relația mea cu sportul a început târziu, pe la 36 de ani, vârstă la care capacitatea de învățare nu e chiar praf,...

  Kayak Champions lansează “Vâslește pentru viață!” – un proiect de terapie prin sport pentru persoane vulnerabile

  Începând cu luna martie, https://www.facebook.com/kayakchampions - un club sportiv de caiac-canoe pentru copii și adulți, lansează un proiect de terapie prin sport...

  #POVEȘTIDEOAMENIMARI – ep.2 Celtman xTri Iunie 2019

  Despre xTri, calea mea către această nebunie, cum și mai ales de ce, am povestit aici: https://www.sportid.ro/xtri-ep-1-cu-inima-mintea-si-suporterii-la-lucru/

  Islanda – dintr-un far în altul cu RupicapraTeam

  Islanda este în mod incontestabil www.sportid.ro/destinatiedesport-islanda/. Cu alte cuvinte, e nevoie de picioare tari, inimi puternice, kilometri, watti și calorii consumate, ca...

  RECOMANDĂRI

  Vacanța înseamnă multe lucruri și e diferită, în funcție de pasiuni și aptitudini. Pentru unii ea este sinonimă cu explorare și experiențe,...
  Islanda este în mod incontestabil www.sportid.ro/destinatiedesport-islanda/. Cu alte cuvinte, e nevoie de picioare tari, inimi puternice, kilometri, watti și calorii consumate, ca...
  În lumea sportului de performanță se întâmplă foarte rar ca fiul/fiica unui mare sportiv să reușească să-i calce pe urme în aceeași disciplină.

  Abonare la newsletter

  Intră în clubul SportID. Te așteaptă noutăți, oferte și multe surprize.