fbpx
joi, octombrie 6, 2022

CE E TRIATLONUL ȘI DE UNDE VINE EL?

De ceva vreme încerc să scriu un articol despre triatlon, dar nu credeam să fie atât de greu. Când ești foarte pasionat...
More

  Sport. Vin. Fun! and more

  Știai că Podgoria Tohani e la numai 80 km de București, fix pe paralela 45 de grade, la fel ca Podgoriile Bordeaux?

  Noi nu știam. Am mai răscolit un pic prin istorie și iată că Tohani vine tocmai din 1773, urmând ca prin 1930 povestea domeniului să capete un iz regal, prin Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II lea. El a devenit proprietarul podgoriilor și chiar a renunțat la tron, pentru a se căsători în secret cu fiica unui moșier din Tohani. 

  Și am mai aflat ceva, minunăția asta de loc e privilegiată, fiind frumos așezată într-un microclimat mediteraneean, așa încât vinurile de Tohani au o culoare și o aromă de care ar fi păcat să nu te convingi singur.

  Totuși, vinul nu merge singur! Noi știm care e cea mai bună combinație și v-o spunem și vouă: Sport. Vin. Fun!

  Prietenii noștri de la Asociația Sport La Orice Vârstă, care ne-au obișnuit numai cu evenimente de neuitat, au descoperit un loc numai bun pentru toate cele trei, și încă ceva în plus – ospățul pe care îl meriți cu vârf și îndesat după ce ai alergat. Citiți singuri meniul de la https://www.fermadacilor.ro/ și următorul lucru pe care îl veți face, fără îndoială, va fi să vă înscrieți la https://tohani.trailrace.ro/

  TOHANI TRAIL RACE PE DOMENIUL FERMA DACILOR 

  “Am ales Tohani pentru că este un nume mare în vinul românesc, au cea mai bună Fetească Neagră din România și în viile lor ai impresia ca ești în Toscana de România, iar Ferma Dacilor pentru că ne oferă cel mai bun cadru pentru un eveniment de mii de persoane” – ne povestește Lucian Al Marii, fondatorul Sport La Orice Vârstă. 

  “Au un restaurant cu mâncare extraordinară românească, ambianță și cadru natural, facilități de 5 stele și aparține unor prieteni foarte buni, oameni care înțeleg și apreciază cu adevărat ce înseamnă un astfel de eveniment, care ne invită demult la ei, ne-au primit cu brațele deschise și cu multe multe facilități, pe care le vom oferi evident participanților. Va fi așadar un super eveniment, cu multă distracție și mulți prieteni, vin și mâncare bună!”

  În loc de batonul de proteine de după cursă, mâncare delicioasă și un pahar de vin bun

  “Noi ca organizatori aveam în comun alergarea și vinul, apoi am descoperit că sunt și alții care merg în direcția asta și astfel s-a consolidat în mai mulți ani conceptul. Funcționează, ne simțim foarte bine când alergăm, bem un vin bun, ascultăm muzică și ne distrăm, cu prieteni vechi și noi.”

  Traseele te recompensează cu priveliști minunate, chiar dacă te gândești la after-party încă de la start

  Traseul Tohani  – 14,5 km și 450 metri diferență de nivel reprezintă cel mai lung traseu al evenimentului și ne plimbă prin tot ce are mai frumos de oferit această zonă: Domeniul Ferma Dacilor, Stânca Tohani și viile din cadrul Tohani România.

  Traseul Ferma Dacilor – 6,8 km și 260 metri diferență de nivel este destinat celor care vor să ajungă mai repede la final pentru că ai și motive să te grăbești. 

  Deci e clar, ne costumăm cât mai nebunește, alergăm prin vie și apoi punem la loc o parte din caloriile consumate:-)  Abia acum vin suprizele: concursul de costume și degustarea de vin Siel de la Tohani România, fără limită de cantitate, în baza paharului personalizat. Totul ca la carte, cu muzică live și Dj party.

  “In 10 ani de organizat evenimente, acestea sport&fun au fost cele mai grele pentru noi, efectiv ne storc de puteri, ne trebuie 2 săptămâni să ne revenim, dar amintirile sunt unice, de neegalat. E mai mult decât sport, e o experiență completă, un festival al simțurilor.”

  Așa că hai la festival vara asta, înscrieri aici https://tohani.trailrace.ro/inscrie-te/

  Credit foto: Radu Cristi

  Recente

  Când mami aleargă. Copiii sunt extrem de pricepuți în a urma exemple.

  Se spune că obiceiurile bune se învață acasă. Sau în copilărie. La mine nu a ținut asta.

  Creativitatea se naște din haos și se hrănește cu disciplină

  Aici la Sport ID ne zbenguim pe terenul de joacă al oamenilor sportivi și ne-sportivi, antrenați la minte și cu aspirație către...

  Camino de Santiago sau 800 km de gânduri

  Căutarea de sine a omului îmbracă multiple forme de mii de ani, de la stat în pustietate până la escaladat munți sau...

  Hai România! – acum și la triatlon, cu Antoanela Manac

  Triatlonul este un sport tânăr la nivel mondial, atât pentru amatori cât și pentru profesioniști. Dacă în România întrebi orice om “normal”:-) ...

  RECOMANDĂRI

  Ce a însemnat pentru mine Carpathia Trails 2019? A fost primul meu maraton montan unde m-am înscris folosind același principiu pe care...
  Chiar dacă sezonul la biciclit s-a deschis de ceva timp, dependența de virtual cycling este incurabilă și încă mă încăpățânez să-mi închid temporar abonamentul pe platforma de ciclism virtual.
  Ziua a început să se micșoreze iar dimineața e tot mai frig, e clar că încet-încet se va instala vremea de stat la gura sobei și depănat amintiri sau nu…!

  Abonare la newsletter

  Intră în clubul SportID. Te așteaptă noutăți, oferte și multe surprize.